h1

Blended learning versus e-learning

juni 30, 2006

E-learning er ikke det samme som blended learning. I e-learning bruger man primært it, computeren, internettet, e-mail o.l. som læringsmedium. Blended learning råder derimod over alle de forskellige læringsmetoder – og -teknikker, man i princippet kan forestille sig.

Hvad der er mest effektivt? Det er muligt, at e-learning vokser eksplosivt – og der er også visse former for læring, som “metoden” understøtter fortrinligt. Men naturligvis er det en fordel at have flere værktøjer at vælge imellem – som man jo har, hvis man benytter sig af blended learning.

Blended learning er i øvrigt ikke et nyt begreb. Det har eksisteret altid – i praksis i hvert fald.  Det er nemlig intet andet end sund fornuft sat i system.
Det er til gengæld svært at praktisere blended learning effektivt, for det handler ikke bare om at blende en masse forskellige teknikker tilfældigt sammen.

Blended learning kræver indsigt, erfaring og omhu, da de forskelllige læringsaktiviteter og -metoder skal udvælges og sættes sammen med omhu, så de passer til den gruppe mennesker, der gerne skulle lære noget.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: