h1

Ledelse med “grønt”

februar 6, 2007

Tænk hvis der fandtes virksomheder, der ikke kun stræbte efter profit, vækst og kroner og øre. Tænk på hvor fantastisk en verden vi kunne skabe, hvis mantraet for lederskab handlede om “grønne” produkter og services, sundhed, bæredygtighed og social ansvarlighed. Tænk hvis succes for en virksomhed ikke længere skulle måles i forhold til størst, hurtigst og shareholder value. At man i stedet for begyndte at måle på virksomhedens bidrag til almenvellet for jordkloden som helhed.

Utopi? Ja, med den tænkning, der er dominerende i dag, er det naturligvis en umulighed. Men i princippet kunne vi jo i morgen beslutte os for at måle og veje ud fra nogle andre kriterier end “pengebalancen”. Og lur mig om ikke indlandsisen i Grønland, regnskoven i Sydamerika og Fru Hansen rundt om hjørnet alle ville få det meget, meget bedre, hvis vi fandt en anden balancestok.

Faktum er i hvert fald, at markedskræfternes frie spil – hvor gode sider de end har – har nogle skyggesider, som de ganske enkelt ikke selv kan styre!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: