h1

En smule galskab og en masse passion

marts 3, 2007

Bogen On the Road af beatforfatteren Jack Kerouac er et must for de rejsende søgende sjæle. De personer, der beskrives i bogen, er forvirrede og leder ubønhørligt efter et eller andet, der kan give deres liv mening på trods af, at de har meget svært ved at indpasse sig i det etablerede samfunds normer og skikke.

På en måde ligner “Beatniks” måske de unge mennesker, der indtil for nylig holdt til i Ungdomshuset i København, og som nu kæmper en kamp for deres sted. Et sted med højt til loftet. Et sted hvor der på godt og ondt er plads til at eksperimentere.

Der brænder i hvert fald en ild i disse unge, som der brændte en ild i beatgenerationens unge. Hør blot her, hvad bogens hovedperson Sal Paradise siger i bogen:

“…The only people to me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same tine, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn like fabulous roman candles….”

Beatgenerationen levede et liv på kanten, det gør de unge i København også. Og spørgsmålet er, om vi ikke har brug for dem – selv om de måske lige nu går noget over stregen ved at brænde sagesløse personers biler af og hærge bygninger.

Havde vi haft mere fremsynede og mindre skæmte politikere, så havde det jo heller ikke behøvet gå så galt … der findes jo altid en vej, hvor der findes en vilje (kombineret med lidt kreativ og uforstokket tankegang).

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: