h1

Silkeborg – Sygehuse – Storhedsvanvid

maj 24, 2007

Nu kan man jo ikke direkte sammenligne et lille privat sygehus med et af de store offentlige sygehuse. Men det er jo da tankevækkende, at kvaliteten ikke synes at være et problem for de meget, meget små private enheder. Og det er i den sammenhæng endnu mere tankevækkende, at man så i disse dage netop bruger størrelse som stort set det eneste argument, når man snakker fremtid eller mangel på samme for sygehuset i Silkeborg.

I verdenshistorien findes der ikke ret mange eksempler på, at store enheder producerer bedre kvalitet. Tag bare Arla som et eksempel. De fremstiller nok produkter med en enorm høj grad af ensartethed i kvaliteten, men deres oste når i smagsmæssig og oplevelsesmæssig kvalitet ikke ostene fra f.eks. mikroosteriet Hinge Mejeri til sokkeholderne. Og hvem vil påstå, at Carlsbergs almindelige standardpilsnere kan måle sig med en “lager” fra Samuel Adams bryggeriet i Boston?

Måske skulle politikere og beslutningstagere læse marketing-guruen Seth Godins bog “Small is the New Big“, hvori han råder alle virksomheder og organisationer til at forblive små i størrelse, men at tænke stort …

Og så kan de samtidig lytte til topbossen Dick Kovacevich fra Wells Fargo (godt nok en ret stor amerikansk bank!), som har sagt følgende bevingede ord:

“I don’t believe in economies of scale. You don’t get better by being bigger. You get worse.”

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: