h1

Læring i den gode sags tjeneste ®

juni 22, 2007

773464_together_stronger.jpg

“Pro bono”-arbejde (“a genuine helping hand”) er desværre endnu ikke så kendt et begreb herhjemme. I USA er det derimod ganske udbredt. Også i advokatbranchen, hvor der er nogle firmaer – der ikke kun tænker i erstatningssager, studehandler og eksorbitante honrorarer – men i stedet for etablerer dediderede afdelinger, der udelukkende yder gratis advokatbistand til lavindkomstgrupper, non-profit organisationer o.l.

Et konkret eksempel (dog ikke fra advokatbranchen) er Taproot Foundation, hvor en række frivillige gratis stiller deres kompetencer til rådighed til løsning af forskellige opgaver inden for f.eks. informationsteknologi, HR og marketing for værdigt trængende non-profit organisationer.

Lad os se nogle flere af denne slags pro bono initiativer herhjemme. De gavner nemlig alle parter. Firmaet, der stiller deres ansattes tid og viden til rådighed, får god PR, når de yder pro bono arbejdet uden skumle bagtanker. De ansatte, der yder en gratis service over for andre, får mulighed for at lære nyt og møde mennesker, de måske ellers aldrig ville møde. Og den organisation (person), der modtager en gratis service, får en nødvendig hjælp, som den med stor sandsynlighed ellers ikke ville have haft råd til. Og mon ikke også samfundet som helhed får nytte af pro bono-arbejdet … jeg tror det.

Kender du gode eksempler på danske firmaer/virksomheder, der yder pro bono arbejde, så skriv et lille indlæg om dem i en kommentar. De fortjener at komme frem i lyset. Tak for hjælpen.

Kilde: Billedet er fundet på Stock.XCHNG – the leading FREE stock photo site! – og stillet til rådighed af Lusi

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: