h1

Anders Fogh´s anti-demokratiske lederskabsstrategi

juni 23, 2007

Det, der foregår (foregik) på EU-topmødet i Bruxelles – med vores statsminister som ypperste repræsentant – er intet mindre end anti-demokratisk. Det er ganske enkelt en gang elitær, bedrevidende og arrogant politisk magtmisbrug af værste skuffe.

Hvis det ender med, at Anders Fogh ikke tør give os danskerne den folkeafstemning, som vi er blevet lovet, når det handler om potentiel afgivelse af dansk suverænitet – som det “nye” forslag til en EU-traktat gør. Ja, så må man overveje at indbringe ham for en passende domstol, hvor han kan blive anklaget for landsforrædderi.

Man kan altid diskutere om befolkningen er klædt på til at skulle træffe disse store afgørelser om Danmarks fremtid via en folkeafstemning. Men det er nu engang vedtaget, at sådan skal det være. Og så hjælper det ikke kun at turde holde folkeafstemninger, hvis man ved, at de vil gå den vej, som politikerne ønsker. Og omvendt undlade dem, når man ved, at folkestemningen er en anden, end den der hersker i den politiske højborg.

Desuden er det beskæmmende og tankevækkende, at man altid kun sørger for, at folkeafsteminger skal tages om, når der er blevet sagt NEJ til et af de projekter, som politikerne har foreslået og anbefalet. Når vi siger NEJ i en folkeafstemning, så ser vi som regel et utal af nye folkeafstemninger, indtil det endelig lykkes politikerne at få os manipuleret til at stemme JA.

Men hvorfor er det ikke lige så legitimt, at et JA i en folkeafstemning skal tages om? Hvordan ved vi med sikkerhed, at det JA vi eksempelvis gav til EF i 1972 egentlig holder i dag? Hvorfor kan vi ikke få en ny afstemning, der skal teste, om det vi sagde dengang egentlig holder? (Ja, og gad egentlig vide, hvor mange gange, vi “skulle” have stemt på ny, hvis vi havde stemt NEJ dengang i 1972 …???)

Det lugter fælt af, at folkeafstemninger “misbruges” og i stigende grad anvendes efter magtpolitisk forgodtbefindende … når de giver “os” det svar, som “vi” (læs: politikerne) ønsker.

Føj for den.

Fogh … lad os få den folkeafstemning.

Hvis traktaten er “et (så] overordentligt positivt resultat set fra et dansk synspunkt, men sandelig også fra et europæisk synspunkt”, så burde der jo ikke være noget at frygte. Så er det jo kun op til din og dine regerings- og folketingskollegers (manglende?) evne til at fortælle sandheden om det reelle indhold i traktaten og dennes betydning for Danmark, der afgør om vi vil være med eller ej.

Så kære Anders … vis, at du trods alt kan praktisere statslederskab og “genuine leadership” i reel handling – og ikke kun som tomme ord i alle skåltalerne!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: