h1

Lær at slappe lidt af …

juni 24, 2007

relaxing_nature.jpg

… så bliver du nemlig i stand til at præstere mere.

Ja, umiddelbart lyder det måske som et paradoks. Men fatum er, at vi ikke kan køre på fuldt blus hele tiden, for både vores kroppe og hjerner har behov for at koble af. Ellers bryder vi ned med fysiske skader eller stress.

At hvile kroppen er dog umiddelbart lettere end at hvile hjernen. Når vi ikke længere løfter tunge kasser på arbejdet, så aflaster og restituerer vi jo kroppen. Omvendt med hjernen, så holder den jo ikke op med at fungere eller “køre”, fordi vi stopper med at sidde og skrive en e-mail på computeren. Hjernen er hele tiden i gang.

Som hjernerforsker Ann Elisabeth Knudsen siger i artiklen “Vores hjerne har brug for en siesta” i Nyhedsavisen (23. jnui 2007, s. 9):

“Vores hjerne er jo i gang hele tiden, også når vi sover. Så selvom vi slipper vores arbejde i en time, giver vores hjerne sig alligevel til at ordne et eller andet: Hvad vi skal servere for familien på lørdag, eller hvad der trænger til at blive ordnet i haven. Så det ville nok kræve en del træning.”

Meditation, afspænding, at sidde stille og nyde naturen helt for dig selv eller at bruge hjernen til noget helt andet, end det du bruger den til i det daglige, er dog et par gode bud.

Har du en idé eller en god metode, som du bruger, når du skal koble din hjerne ud, så skriv gerne om det i en kommentar her på bloggen.

Kilde: Billedet er fundet på Stock.XCHNG – the leading FREE stock photo site! – og stillet til rådighed af Mimiliz

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: