h1

Vi har brug for rundtosserne

august 27, 2007

I et lille debatindlæg i ErhvervsMagasinet, Jyllands-Posten, søndag den 26. august 2007, argumenterer reklamemanden Fredrik Preisler for at vi skal til at tænke mere rundt. Gøre op med det firkantede. Læs blot her:

“Dansk erhvervslivs flagskib sejler verden rundt med firkantede containere og en firkantet ledelsesstil, som er forbilledet for alle andre. Vores politikere tilstræber et firkantet look fra hageparti over skulderpuder til flade maver. Moderne maleri foregår stadig i en firkantet ramme.

Når et billede defineres digitalt, besår det af pixels, som er bitte små firkanter.

Spørgsmålet er, om tidens kanter har berøvet os evnen til at tænke rundt? Ikke bare anlægge en skæv vinkel – som jo stadig består af to rette linier, men selve evnen til at opfatte holistisk.

Se et hele i stedet for firkantede fragmenter. Måske er det på tide at tænke lidt mindre firkantet.

Hvis vi ikke passer på, ender vi med at gå i en lige linie tilbage til en overbevisning om, at jorden er – om ikke flad – så i hvert fald firkantet”.

Og hvor har han da ret i sin betragtning. Så lad os få – tillade – nogle flere rundtosser at sidde med ved bordet. Så ved man nemlig aldrig, hvad der kunne ske af interessante innovationer … som man ellers aldrig ville se skyggen af.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: