h1

Ding DONG Dynamolygte

august 30, 2007

Overskriften burde egentlig hedde The dark side of capitalism – del 3. For salget af det statsejede energiselskab – DONG – oser langt væk af kapitalismens værste sider. Vennetjenester. Og stupiditet.

Bestyrelsen og direktionen i det statsejede selskab får i forvejen en yderst pæn hyre for deres arbejde. Og det er jo fint nok. For det er da hårdt at sidde i møder hele dagen, flyve verden rundt og spise fine dyre middage og drikke dyre rødvine med potentielle købere. Jo, lønnen/bestyrelseshonoraret fastsættes efter arbejdsopgaverne. Ikke desto mindre skal “toppen” nu ekstrabelønnes for deres arbejde i forbindelse med at sælge DONG.

Man må så håbe, at de vel rundt regnet 648 timer om ugen – ja, de skal altså arbejde mere end nat og dag – i ekstra arbejdstid, som bonussen vil modsvare, ikke går ud over det arbejde, som de i forvejen bliver betalt for …. Selv om jeg tillader mig at tvivle.

Tilmed fritages direktion og bestyrelse nu for rådgiveransvaret i forbindelse med salget. Men man skulle da tro, at det netop var dette ansvar, som man ved dårlig/fejlagtig rådgivning ellers kunne risikere at ifalde, at bonussen skulle være en slags risikopræmie for.

Men nej, vores statsminister friholder med høj fane direktion og bestyrelse for ansvaret – og betaler frimodigt en klækkelig bonus ved kasse 1 alligevel …

Med til historien hører naturligvis, at statsministeren – og finansministeren – har ganske nære relationer til visse af personerne i direktions- og betyrelseskredsen. Og vi kender jo alle betydningen af, at når det regner på præsten, så drypper det på degnen. Og på et tidspunkt så ryger ministertaburetten jo nok – og så er det jo rart at have nogle gode solide kødben til gode ….

Det eneste man kan sige er da ding DONG dynamolygte.

Og regningen – eller de færre penge, der ender i statskassen – “betales” naturligvis af os skatteydere.

Læringen – og moralen – i denne historie taler for sig selv …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: