h1

Karisma versus troværdighed …

september 22, 2007

En ny undersøgelse blandt de politiske topledere viser, at Pia Kjærsgård fra Dansk Folkeparti er den mest karismatiske politiker, mens Margrethe Vestager fra Det Radikale Venstre er den mest troværdige.

Det ville jo også have været både beskæmmende og komisk, hvis det var vores nuværende statsminister, der toppede listen over en troværdig, politisk leder! Og Mogens Lykketoft ville heller ikke gøre sig på toppen over de karismatiske ledertyper – selv om han på en masse andre områder er en blændende indsigtsfuld politiker – måske endda en af de bedste i kongeriget.

Men hvilket karakteristika er egentligt det vigtigste for ledere generelt – altså ikke kun de politiske af slagsen? Findes der andre karakteristika, der er endnu vigtigere end karisma og troværdighed? Og kan man i det hele taget generalisere og opstille en ideal-type for, hvordan en leder bør se ud?

Er definitionen på god ledelse eller en god leder mons tro af den situation og/eller kontekst, man befinder sig? Eller er en god leder den autentiske personlighed, der altid agerer på sin måde – på både godt og ondt – men sådan, at man altid ved, hvor man har ham/hende henne …

Ja, spørgsmålene om, hvad en god leder er, er der nok af. Ligesom Rom ikke blev bygget på en dag, så kan man vel sige det samme om definitionen på god ledelse/ en god leder.

For øvrigt er da ganske tankevækkende – men yderst positivt – at det er to kvinder, der topper listen …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: