h1

Læring i skoven … og i det fri(e)

november 5, 2007

“Believe me because I have experienced it; you will learn more in the forests than in the books; the trees and the rocks will teach you what no teacher can tell you.”
— Bernard de Clairvaux

Tænk hvis nu han har ret. Og en del undersøgelser tyder faktisk på det. Så er der vel et meget stort behov for, at vi revurderer den måde, vi underviser på. Måske skal vi flytte undervisningen ud i den friske luft i langt, langt større grad, end vi gør i dag.

I hvert fald undrer jeg mig dagligt over, at der ikke er nogen, der stiller spørgsmålstegn ved om undervisning indenfor – i det traditionelle klasseværelse med dårligt indeklima, for lidt plads og dårlig akustik etc. – i det hele taget virker (bedst).

Der findes i hvert fald INGEN beviser for, at indendørs klasseværelsesundervisning er effektiv eller mere effektiv end “udeskole i bred forstand”.

Jeg vil gerne “udfordre” enhver på følgende “hypotese” – som jeg står 100 % inde for:

Hvis Danmark skal blive verdensmester i viden, læring og kompetence skal det nuværende klasseværelse “sprænges i luften” og erstattes af det store, åbne og globale klasseværelse, hvor natur og udeskole spiller en central rolle – og hvor der er langt friere og videre rammer for hvad der skal ske, hvornår det skal ske og hvordan det skal ske.

Her er et link til en skole – The Orchard School – der praktiserer “progressiv undervisning”, som ovenstående “hypotese” i stor grad bygger på: http://www.orchard.org/about_orchard/progressiveteaching.asp

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: