h1

Thorning “banker” Fogh i ledelse

november 11, 2007

På tirsdag skal vi vælge ny statsminister? Det handler grundlæggende om, hvilken form for lederskab vi ønsker os.

Skulle vi lytte lidt til komikeren Groucho Marx – og det er der god grund til – så kan vi lige så godt vælge en kvinde. Det er alligevel hende, der bestemmer. Som Groucho så fint udtrykker det:

“Kun én mand ud af 1000 ledes af en mand – de andre 999 ledes af kvinder”.

Siden 2001 har vi i Danmark haft et lederskab, der baserer sig på kontrol, kontrol og atter kontrol. Det kommer bl.a. til fuldt udtryk i den enorme mistillid, der udvises over for de ansatte i den offentlige sektor. Efterhånden bruger de mere tid på at skrive rapporter om, hvad de har lavet eller gerne ville lave – fremfor at bruge tiden på konkret at løse deres opgaver.

Vi har fremover brug for en leder, der tror på sine ansatte – og os borgere i almindelighed. Vi har brug for frihed og tillid. Det er det, der fremselsker kreativitet og evnen til at samarbejde bredt og på tværs af alle grænser … lige præcis dét, vi i Danmark skal leve af i fremtiden.

Med hvad nu med kompetencerne? Har kvinder de lederskabskompetencer, der kræves? Ja, i den grad. Ifølge en undersøgelse omtalt i Business Week, så får vi mænd bank på 42 ud af de 52 kriterier, som et stort konsulentfirma bruger, når de måler på lederskabsevner.

Og som den anerkendte ledelsesekspert fra Harvard Business School, professor Rosabeth Moss Kanter, pointerer:

”Women get high ratings on exactly those skills needed to succeed in the global Information Age, where teamwork and partnering are so important.”

Så hvis du virkelig tænker på din egen og ikke mindst Danmarks fremtid, så sæt dit kryds ud for Helle Thorning & Co. på tirsdag. Vi har brug for at slippe af med den kontrollerende, frygtsomme og uempatiske “management”-filosofi, som Anders Fogh står for.

Vi vil ha´ Danmarks første kvindelige statsminister til at overtage roret. Vi vil ha´ rigtigt lederskab.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: