h1

Turismens fyrtårne … vokser de nu også ind i himmelen?

december 3, 2007

Der tænkes store tanker om og for turismen i Danmark. Man vil udvikle fyrtårne. Man vil skabe nye turistattraktioner baseret på oplevelsesøkonomien. Man vil udvikle turisme i verdensklasse ….

Det er alt sammen godt nok. Men måske skulle man begynde “nede i virkeligheden”, før man begynder at flyve alt for højt op.

Vi skal nemlig have basis-tingene i orden først …

Som for eksempel: Vores service-mentalitet og vores holdning til at smide affald i gaderne.

Service-indstillingen i danske butikker, cafeer, restauranter er ganske enkelt så ringe, at vi bliver nødt til at opfinde en negativ karakter på 13-skalen, hvis der skulle gives en samlet evaluering af den.

Og landets to største byer Århus og København er efterhånden så beskidte, at man næsten føler sig hensat til et slumkvarter i en latinamerikansk storby, når man går rundt i gaderne.

Som sagt er det fint med de store tanker. Men måske skulle vi sørge for at få fundamentet i orden, før vi satser på at opbygge en masse smarte og kapitalkrævende fyrtårne.

Sund fornuft har aldrig skadet nogen … og det vil heller ikke skade strategerne i dansk turisme, herunder de politiske beslutningstagere, hvis de begyndte at bruge den.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: