h1

Jørgen Poulsen og moralen …

december 8, 2007

… eller mangelen på samme.

Jørgen Poulsens ageren i sagen om at kræve en aftrædelsesordning fra Dansk Røde Kors, nærmest som om han var blevet fyret, er en smule uforståelig. For det er vel Jørgen selv, der har besluttet sig for at stille op for Ny Alliance – og dermed taget risikoen for, at han ville blive valgt til et nyt job i Folketinget?

Og selv om Ny Alliance er en usikker konstruktion, så kan det vel ikke være rimeligt, at Dansk Røde Kors skal give Jørgen sikkerhedsseler på. Enten i form af orlov, så han kan vende hjem til direktørposten, når/hvis han ikke genvælges til Folketinget næste gang. Eller ved at de skal betale ham en aftrædelsesordning, så der er lidt at falde tilbage på …

I valgkampen proklamerede Jørgen Poulsen til Politiken, at han stiller op, fordi “Jeg vil det gode for Danmark”.

Poulsens vedholdende kræven af 750.000 kroner i aftrædelsesordning fra sin gamle arbejdsplads – Dansk Røde Kors, der vil det gode for verden – viser med al uønskelig tydelighed, at Jørgen Poulsen primært vil det bedste for sin egen pengepung.

Det er tragisk. Det er pinligt. Det er beskæmmende. Og det viser blot, hvad der gemmer sig under skjorten på en “rigtig” politiker. Alt for mange politikere – og i hvert fald Jørgen Poulsen – lever fuldt ud op til devisen:

Moral er godt, men dobbelt moral er dobbelt så godt.

PS: Lad os håbe, at sagen også kan give lidt eftertanke i toppen af dansk erhvervsliv. Godt nok har de fleste topledere indtil nu holdt deres mund godt lukket i sagen om Poulsens aftrædelsesbonus. Og det er måske ganske forståeligt, når en typisk topleder i det private erhvervsliv vel ville indkassere ca. 10-20 gange mere end Poulsen i “gyldent håndtryk”, hvis han/hun skulle blive gået eller selv vælger at gå …

Det korte af det lange er dog, at der er en årsag til, at en direktør fyres eller selv går deres vej. Men hvorfor direktørerne bagefter skal forgyldes, fordi de har handlet inkompetent eller fundet et job, som de selv synes er mere interessant, ja, det kræver vist mere end Nobelprisen i økonomi at forklare.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: