h1

Make Many More Mistakes

december 19, 2007

“Would you like me to give you a formula for success? It’s quite simple, really. Double your rate of failure. You are thinking of failure as the enemy of success. But it isn’t as all. You can be discouraged by failure — or you can learn from it. So go ahead and make mistakes. Make all you can. Because, remember that’s where you will find success.” — Thomas J. Watson, Sr.

Watson mener naturligvis ikke, at vi skal kaste os hovedløst ud i at lave bevidste fejl og bryde alle grænser med fare for død og ulykke. Men vil vi have succes med et-eller-andet, så bliver vi nødt til at handle. At gøre noget. Vi får ikke succes ved kun at læse bøger eller hvis vi bliver siddende i sofaen. Vi skal ud af komfortzonen og ind i læringszonen.

Og her kan det altså gå galt – og vil ofte (altid?) gøre det. Det er her, at Watson budskab er værd at huske på. For det er netop, når det så går galt – at vi ikke skal give op. Det er her, at vi skal sørge for at reflektere – og lære noget af de ting, vi gjorde … eller måske glemte at gøre.

Kan vi det, bliver vi hele tiden lidt klogere … og kan i princippet “fejle os hele vejen til succes”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: