h1

Dum, dummere, dummest – når ledere kommunikerer

december 20, 2007

Her er et link til en video – How Do We Beat The Bitch? – der viser, hvor dumt en leder/politiker kan agere for åben skærm.

Videoen viser et klip med en af de republikanske præsidentkandidater, John McCain, hvor han holder et møde med en gruppe af sine støtter/sponsorer. Og vi ser en af deltagerne stille ham spørgmålet: “Hvordan kan vi slå hende kælllingen?” – læs: vinde over Hilary Clinton.

Hans reaktion er, som I kan se, at grine sammen med alle de andre – selv om spørgsmålet er usandsynligt nedsættende, modbydeligt og afstumpet.

McCain begynder sågar sit svar med at sige, at det var et fantastisk godt spørgsmål. Lidt senere forsøger han at redde den lidt ved at sige, at han har stor respekt for Hilary Clinton.

Men han burde have tacklet situationen helt anderledes og professionelt ved f.eks. at sige:

“Jeg kan ikke acceptere, at der er nogen, der bruger sådan et sprog om mine politiske modstandere. Så jeg synes du skal give os allesammen en uforbeholden undskyldning. Og fremover love at du vil bidrage til en ren valgkamp.”

Refleksion:

Som leder, hvordan vil du så reagere hvis en af dine medarbejdere siger noget aldeles upassende og uanstændigt om en anden person … og en masse af de andre i rummet begynder at grine dumt …

Hvad vil du gøre/sige?

Og hvad vil du absolut ikke gøre/sige?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: