h1

Hvordan skaber vi succesfulde iværksættere?

januar 5, 2008

“The five essential entrepreneurial skills for success are: Concentration, Discrimination, Organization, Innovation and Communication.”
— Harold S. Geneen, legendarisk topleder for ITT

Iværksætteri er hot – også herhjemme. Mange skoler og læreanstalter har efterhånden iværksætteri på skoleskemaet. Og det er i princippet fantastisk godt og positivt.

Men man bliver også nødt til at stille spørgsmålet: Hvor meget af det, der virkelig betyder noget for at få succes som iværksætter – ad notam Harold S. Geneens 5 kerne-færdigheder ovenfor – er “fag”, som man kan indpasse i en overvejende merit, akademisk, teoretisk og karakter-orienteret undervisningskultur?

Jeg tør godt æde (vædde) både min gamle hat – og en masse andre ting – på, at hvis vi skal opnå succes med at få flere – men endnu vigtigere bedre og mere levedygtige – iværksættere udklækket fra skole- og undervisningsystemet, så må faget “entrepreneurship” ikke blive indordnet og ensrettet alt for meget af den reproduktionsmæssige læringstradition, der stadigvæk er fremherskende på bjerget.

Nej, det skal det gribes ganske anderledes an. Og der skal være plads til, at de studerende kan lave en masse fejl, uheld og eksperimenter uden at de straffes for det i form af dumpekarakkter, som bliver resultatet, når entreprenante aktiviteter evalueres traditionelt.

Hvis vi i Danmark skal have succes med entrepreneurship og iværksætteri, så må vi altså være villige til at sige: Rend os i lærings-traditionerne.

Hvad mener du?

One comment

  1. […] for iværksættere I forlængelse af gårsdagens indlæg – “Hvordan skaber vi succesfulde iværksættere?” – stødte jeg tidlfældigvis på en artikel om Laue Traberg Smidt, bl.a. tidligere […]Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: