h1

Højskole for iværksættere

januar 6, 2008

Efter at jeg havde skrevet gårsdagens indlæg – “Hvordan skaber vi succesfulde iværksættere?” – stødte jeg tidlfældigvis på en artikel om Laue Traberg Smidt, bl.a. tidligere folketingspolitiker, generelsekretær for Red Barnet og direktør for Håndværksrådet (Samvirke, Januar, 1, 2008, s. 56-61).

I artiklen fortæller Laue Traberg Smidt, at han er helt vild med iværksættere og de små driftige og kreative virksomheder, de skaber.

Traberg Smidts bud på, hvad der skal til, hvis vi skal have nogle flere/bedre iværksættere er:

“En højskole for iværksættere – det mangler vi. Uden eksamen og karakterer.”

Som det fremgår af gårsdagens indlæg, er jeg ganske enig med ham i, at karakterer og eksamen som udgangspunkt er ødelæggende for udviklingen af en rigtig iværksætterkultur.

Hvis vi skal uddanne og udvikle flere iværksættere, så skal vi bruge en helt anden målestok for, hvad en god præstation er. Så skal vi som en deltager i en Tom Peters workshop (The Work Matter, 1999) siger: “begynde at belønne de excellente fiaskoer – og straffe de middelmådige succeser”.

Se that´s the spirit … det er nemlig den holdning, der kan få flere til at turde/prøve – selv om de godt ved, at det altså aldrig bliver risikofrit at tage chancen som iværksætter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: