h1

Lyver de i banken efter kl. 16?

januar 19, 2008

Krisen på de finansielle markeder – specielt i USA – ruller i disse dage. Nogen har været lidt for kreative i den måde, de låner penge ud på. Man har lånt ud til alle – selv dem med lav kreditværdighed – og i troen på, at prisen på boliger kun kunne gå en vej. Nemlig op.

Markedet viser nu, at der er grænser for alt. Intet vokser ind i himmelen. Så nu falder boligpriserne. Mange kan ikke betale deres lån – og er i fare for at gå konkurs. Aktiemarkederne falder lige så over det meste af verden. Og en masse skeletter vælter ud af skabene i banker, forsikringsselskaber og realkreditinstitutioner.

Hvad skal du gøre? Har du aktier, skal du så beholde dem eller sælge? Kommer markedet snart op igen eller går det ned de næste mange år?

Alt afhænger af, hvordan krisen løses. Og hvor ærligt finansselskaberne er og vil være i den kommende tid.

Her er et link til en debat på den anerkendte finans-tv-kanal CNBC med den amerikanske finansverdens gale mand, Jim Cramer: Cramer on Financials

Som det fremgår er Cramer bestemt ikke positiv, når han taler om den adfærd, de smarte drenge i toppen af finansselskaberne har udvist/udviser.

Cramer er kendt for at sige sin mening og gå lige til stregen – og nogle gange over. Og det er primært situationen i Corporate Amerika, han udtaler sig om.

Men i disse så urolige tider, hvor vi også ser en boligkrise i Danmark og hvor det danske aktiemarked er et af de markeder, der i skrivende stund har tabt mest her i begyndelsen af året, ja, så kan man jo ikke lade være med at tænke på, om ansvarligheden og ærligheden i den danske finasielle sektor holder i byretten …

Jeg håber det … men jeg tør ikke garantere. Og der er i hvert fald al mulig grund til at veje ordene fra din bank-, finans eller investeringsrådgiver en ekstra gang i disse tider. For de skal tjene penge til deres virksomheder – og er derfor nok ret beset ligeglade med, om det kommer til at koste dig penge ….

Be careful out there …

PS: Og hvis du tror, at de store spillerne – som f.eks. hedgefonde – ikke kan og vil manipulere markedet, så de selv kan tjene penge (naturligvis også nogle gange til deres kunder) – så se Cramer fortælle lidt om, hvor let det i princippet er at påvirke markedet, når man er en professionel aktør: Jim Cramer on Market Manipulation

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: