h1

Khader og Ny Alliances troværdighed og lederskab

januar 24, 2008

Ny Alliance har ikke haft det let siden partiet blev undfanget. Det har lederen af partiet, Naser Khader, sandt for dyden heller ikke.

Senest er han kommet i modvind med sin bemærkelsesværdige adfærd i de politiske forhandlinger om forholdene for asylansøgere.

Her har han nærmest opført sig som en hund i et spil kegler. Han har ikke selv vidst, hvor han var henne. Og det var der vel næppe heller andre, der gjorde.

Det mest pinlige i forløbet var, hvordan statsministeren – med sin arrogante, magtliderlige og lidet charmerende lederstil, som jo altid taler for sig selv – fik Khader truet over på sin side af folketingssalen. Her blev Khader udstillet som en leder, der ikke, når det virkelig gælder, tør stå ved sine principper.

Vælgerne der stemte på Khader og Ny Alliance, fordi de netop så ham og partiet som et bolværk mod Dansk Folkeparti og deres fremmedhadske politik, må også være dybt forundrede og skuffede. For hvordan er det lige, at det skal ske nu, hvor Khader nærmest – undskyld udtrykket – er gået i kanen med Pia K. (og Anders F.)?

Og hvad med Pia Christmas-Møller? Khader havde med nærmest syvtommersøm lovet at støtte det forslag om forbedrede vilkår for asylansøgerne, som Christmas-Møller stod bag. Hvordan skal hun nogensinde igen have tillid til at samarbejde med en mand, der som en halt skødehund lunter bort fra sine løfter?

Sjældent har en politisk leder så hurtigt, så kluntet og så eftertrykkeligt sat sin troværdighed over styr.

Og det er en skam. For Khader er et yderst sympatisk, humoristisk og begavet menneske. Med både passion, talent og visoner for det politiske arbejde.

Men måske skulle han have ventet lidt med at påtage sig den absolutte førerrolle i partiet. Han havde været bedre som kreativ leder og sparringspartner for den “administrerende direktør” i partiet.

Men hvem skulle så have haft rollen som partiformand i Ny Alliance i stedet? Ja, det er et godt spørgsmål. Jeg kan ikke umiddelbart få øje på nogen af de nuværende medlemmer.

Og det skulle i hvert fald ikke være den tidligere erhvervsmand Lars Kolind. For det er muligt, at Khader ikke har gjort det særlig godt (endnu).

Men havde det været med Kolind ved roret, så tør jeg slet ikke tænke på, hviken gang “Spaghetti con Catastrophe” vi havde fået.

Lyst ser det ikke ud for Ny Alliance i skrivende stund. Gad egentlig vide, hvor lang tid partiet overlever?

Har du en mening om sagen , så skriv gerne en kommentar

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: