h1

Gode ledere kan tænke og handle pragmatisk-holistisk

februar 12, 2008

“Great leaders… have a holistic approach to life and work, one that encompasses both science and the ability to measure things on the one hand and the capacity and willingness to appreciate myth, mystery and magic, and the values they hold for us, on the other. This pragmatic holism is one of the reasons that leadership is so difficult to teach and that context is so vital for understanding great leadership and the effectiveness of an inspiring leader.”

Dr. Lance H.K. Secretan, forfatter af bogen: ONE: The Art and Practice of Conscious Leadership

Denne slags ledelse og lederskab kan vist ikke læres på vores universiteter og handelshøjskoler, hvor pensum og læringsmodellerne desværre stadigvæk er en smule for firkantede og lineære.

Men hvordan gør vi det så? Har du nogle gode bud på den “perfekte” lederuddannelse eller læringsmodel for det gode lederskab, så skriv gerne lidt om dine ideer her på bloggen.

PS: Er du interesseret i at lære mere om Lance Secretan´s tanker og ideer om ledelse, så lyt til denne podcast, hvor han interviewes af Tom Heck fra TeachMeTeamwork.

Reklamer

One comment

  1. Jeg tror i høj grad, at det handler om, at vi som ledere lærer at acceptere, at vi agerer i ukendt terræn. Alt skabes i relationer, hvorfor relationerne til ens medarbejdere og den måde man kommunikerer på bliver altafgørende!

    Der findes heldigvis uddannelser, hvor jeg med sikkerhed kan sige, at firkantede, kausale sammenhæng og lineær tænkning er forkastet. Tjek blandt andet Master of Management Development MMD hos Copenhagen Business School. MMD tilbyder en unik kompetence inden for arbejdet med virksomhedens relationer og processer. Deltagerne kvalificeres til at vurdere og udvikle et repertoire af procesledelses-værktøjer, der gør det muligt at lede gennem rammer og etablere platforme for læringsmiljøer i virksomheden.

    http://www.tinathomsen.wordpress.comSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: