h1

Hvor lang bør skoledagen egentlig være?

februar 13, 2008

Skal skoledagen være kort? Eller skal den være lang?

Selvom det umiddelbart kan lyde som en oldnordisk idé, så tyder nye amerikanske erfaringer på, at en længere skoledag er at foretrække.

På 10 skoler i staten Massachusetts, hvor man i et forsøg øgede timeantallet fra ca. 6 timer til 8-9 timer pr. dag, havde det en ganske positiv effekt på elevernes læring. De deltagende skoleelever (og på alle alderstrin) opnåede en pæn forbedring af deres gennemsnitsscore i de standardtests, der bruges i Massachusett´s skolesystem.

Og ja, det kan måske lyde som en selvfølge, at øget skolegang har denne effekt. Men på de 10 deltagende skoler brugte man ikke den ekstra skoletid til at fylde eleverne med mere teori og traditionel oppe-fra-og-ned undervisning.

Nej, de fik i stedet for mulighed for at arbejde mere aktivt og erfaringsbaseret med de fag, som de allerede var blevet undervist i. På den måde fik de mulighed for at arbejde mere i dybden – og øge deres forståelse for emnerne. Og det traditionelle hjemmearbejde – uden hjælp og støtte – konverteres altså til “skolearbejde”, hvor eleverne får inspiration, støtte og hjælp fra engagerede undervisere og pædagoger.

Desuden havde eleverne på de 10 skoler mulighed for at få nogle timer med mere kreative fag som idræt, kunst osv. Disse fag har mange skoler ellers skåret kraftigt i – selv om ny videnskabelig forskning viser, at elever, der udfordres på netop deres kreative, æstetiske og bevægelsesmæssige kompetencer faktisk bliver langt bedre til at lære … også i de traditionelle “skolefag”.

Konklusion:

Forlæng skoledagen
Drop al – og jeg mener al hjemmearbejdet, så eleverne har 100 % fri, når de kommer hjem
Tilbyd eleverne flere inspirerende og kreative fag som leg, dans, friluftsliv, bevægelse, kunst og teater som en integreret og ligeværdig del af skoleskemaet

Kilde: Boston Globe

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: