h1

Den udforskende skole

marts 3, 2008

“We want them to be able to pursue independent enquiry in whatever subject, in whatever discipline, whether it’s in school or not. We want to get them excited about learning.”
— Lærer – udtalelse om projektet “Enquiring Minds”

“Enquiring Minds” er en spændende tilgang til undervisning/læring, hvor der tages udgangspunkt i elevernes ideer, interesser og erfaringer, ligesom eleverne selv får og påtager sig et langt større ansvar for selve læringen.

Pædagogikken i den udforskende tilgang til læring er en klar modpol til den traditionelle foredragende pædagogik, hvor det er skolen og lærerne, der bestemmer hvad der skal undervises i og hvordan det skal ske.

Det er muligt, at den traditionelle topstyrede undervisning er god, når vi ønsker at lære eleverne at huske nogle bestemte, firkantede og lineære ting. Men hvis vi ønsker elever, der kan tænke selvstændigt, kreativt og selv kan og tør et tage ansvar, så er den udforskende tilgang aldeles overlegen.

Og i forhold til at uddanne de kommende generationer (af bl.a. iværksættere og innovatører), der skal tackle fremtidens udfordringer, er der vist ikke megen tvivl om, at den udforskende læringsfilosofi er at foretrække …

Du kan læse mere om projektet Enquiring Minds her.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: