h1

Dum, dummere og endnu dummere …

april 28, 2008

Professor Anders Drejer fra Handelshøjskolen i Århus har udviklet et dumhedsindeks. Han påstår – sikkert ment som en venlig, men lidt spydig provokation, at højtuddannede som f.eks. ingeniører bliver op til 20 % dummere for hvert år, der går. Hvis de da vel at mærke ikke sørger for at holde sig ajour, opdateret og bevidst søger ny viden og bekender sig til livslang læring.

Se evt. mere her: Professor: Man bliver 20 % dummere om året

I princippet er jeg enig i, at vi hele tiden skal lære og udvikle os, men om vi decideret bliver dummere, hvis vi ikke gør det, er måske lidt for håndfast en påstand.

Og det afhænger i hvert fald af, hvad det er for en form for dumhed (eller som modpol: viden, klogskab eller læring), der tales om. Vi lærer jo på mange måder, af mange ting og aktiviteter – og i princippet hele tiden … og uanset om vi tænker over det eller ej …

Men professorens postulat er da en spændende tanke …

Og man kan man jo heller ikke lade være med at tænke på, hvor meget dummere en professor bliver hvert år, hvis han kun læser bøger, skriver en støvet forskningsrapport nu og da og holder et foredrag eller to … og aldrig kommer sådan helt rigtigt ud i den virkelige verden.

Gode bud modtages gerne … 🙂

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: