h1

Kanon om ledelse … eller kanondårlig ledelse

september 10, 2008

Det er sikkert velmenende og med gode intentioner, at en række professorer, som naturligvis har ufattelig stor forstand på ledelse i praksis … (?), nu skal i gang med at finde de bedste ledere (ledelser) i danske virksomheder. Og indskrive dem i en kanon for det gode danske lederskab.

I en såkaldt “global” verden kan man dog spørge, om det giver mening at snakke dansk ledelse, når danske virksomheder nu så gerne vil være internationale og også spille med uden for den lille danske andedam.

Noget helt andet er dog, om ikke det ville være mere lærerigt – eller i hvert fald mindst lige så lærerigt – at finde eksempler på dårlig(e) ledelse (ledere).

Der er i hvert fald mere end nok at tage fat på.

En selvskreven kandidat på en sådan liste er (naturligvis) den tidligere direktør for Roskilde Bank, Niels Valentin Hansen. Han kan som negativ rollemodel ikke alene vise, hvad inkompetent ledelse er både for åben skræm og for lukkede døre. Samtidig er han et lysende klart eksempel på, hvor stupidt, tåbeligt og altødelæggende, det er, når virksomheder benytter sig af options- og andre bonusbaserede aflønningsformer.

Derfor burde en case om Valentin Hansen og de mange andre ledelseskolleger, som han desværre har og som færdes i samme møgbeskidte boldgade, være fast pensum på alle universiteter og handelshøjskoler, der forsøger at lære fremtidens ledere, hvad god (dårlig) ledelse er.

En sådan kanon med omvendt fortegn ville nemlig være helt kanon. Eller vil det mon også bare være endnu en kanon-dårlig idé…???

Reklamer

One comment

  1. Jeg synes, det er en knaldgod idé!Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: