h1

Hvorfor har toplederne i erhvervslivet stadigvæk hul i hovedet?

marts 15, 2009

Det er velkendt, at toppen i erhvervslivet ikke har specielt megen jordforbindelse, når det handler om egen aflønning. I USA og desværre også herhjemme i Danmark ser man en udtalt grådighed og total uansvarlighed, når der udbetales løn til toppen af kransekagen.

Man kunne naturligvis håbe på, at finanskrisen ville ændre lidt på vanviddet, da det nu er blevet meget tydeligt, at høj løn ikke er ensbetydende med, at en leder er kompetent – eller at det motiverer ham/hende til præstere bedre resultater i virksomheden.

Man fristes næsten til at sige tværtom. Det er som, at jo højere grad af inkompetence, des større er lønpakken …

Seneste eksempel kommer fra finansforsikringsselskabet AIG, der ifølge New York Times snart begynder at udbetale bonusser for i alt 953 mio. kr. til ledende medarbejdere i den afdeling, der sendte selskabet på kurs mod afgrunden sidste år.

At det stadig kan lade sig gøre at udbetale bonus for himmelråbende stupiditet er en gåde, der i størrelse kun overgås af det “hul i hovedet”, der må være hos den direktion/bestyrelse, der tillader sådan noget svineri.

Næste store spørgsmål er naturligvis, hvordan det kan være, at man er så fantastisk dygtige til at rekruttere de absolut mest grådige og socialt uansvarlige  – og dermed inkompetente – chefer og ledere i store dele af erhvervslivet.

Og det værste er faktisk, at der desværre ikke er noget, der tyder på, at der vil ske ændringer på dette felt i positiv retning i den nære fremtid.

Men man kan jo altid håbe – for det er jo heldigvis aldrig for sent at lære …. så hullet i hovederne kan blive lidt mindre!

Grådighedshistorien i AIG kan læses her: http://epn.dk/brancher/finans/forsikring/article1632999.ece

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: