h1

Grådighedens tidsalder

september 27, 2009

Det går stadig godt på de bonede gulve, når der skal udbetales løn og bonus.

I finanssektoren er topledere og bestyrelsesmedlemmer stadigvæk uden for pædagogisk rækkevidde, når det handler om at sætte tæring efter næring. Selv om finanskrisen har vist, at de ikke bare tilnærmelsesvist er deres sindsyge lønninger værd, så fortsætter den totalt uansvarlige lønfest.

Hør bl.a. Mads Qvortrup berette om, hvordan det står til i “The City” i London, hvor det eneste der er “gået op” i det senste år er topledernes løn og ditto storhedsvanvid.

Vodpod videos no longer available.more about “jyskebank.tv // Erhverv // Dr. Qvortr…“, posted with vodpod

Og spørgsmålet er naturligvis om det står bedre til herhjemme …

Jeg har flere gange været i dialog med en topleder i et af de allerstørste danske selskaber (repræsenteret meget, meget tungt i C20-indexet) – og bedt ham og hans bestyrelse vise mig det regnestykke, der isolerer hans og de andre direktøreres direkte resultatskabelse og kobler dette til deres lønpakker (belønnings-system), så man utvetydigt kan se, at der er en signifikant, positiv samvariation – og dermed en vis ræson i deres meget høje million-løn og aktie-bonus tildelinger …

Og jeg venter altså stadigvæk …

Måske er der brug for, at vi på alle niveauer gentænker, hvad god ledelse er og hvad gode ledere er for nogle størrelser.

Og Platon havde uden tvivl fat i noget af det rigtige, da han for mange år siden sagde følgende om, hvem der er bedst til at påtage sig de ledende roller i vore organisationer: ”…the  people most suited to lead are those who persistently show the least inclination to do so …

Der er i hvert fald brug for, at vi overvejser om den måde, der uddannes, udpeges og rekrutteres topledere på, er den bedste og mest rigtige, hvis vi ønsker en sund og bæredygtig samfundsudvikling.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: