h1

Kommunaldirektørernes lønninger versus børneinstitutionerns indkøbsaftaler

september 28, 2010

Hvor er det tænkevækkende, at topcheferne i det kommunnale system mener, at de  har gjort sig fortjent til markante lønstigninger i de senere år (læs: efter Kommunalreformen) – samtidig med, at nogle af de ledelsesområder, som disse topchefer burde have styr på og gøre alt for at sikre effektivitet omkring såsom indkøb til børneinstitutioner, i den grad halter.

Hvor er sammenhængen mellem en lønstigning på ca. 30 % og det faktum, at mange børneinstitutioner via deres indkøbsaftaler skal betale ca. 30 % mere for akkurat de samme varer, som de alternativt kunne købe i et ganske almindeligt supermarked.

Man skal vist stå på hovedet eller være sengepartner med de ypperste tænkere i Liberal Alliance, hvis dette skal give logik.

Læringspunktet er (desværre) til gengæld klokkeklart. Der er nærmest ligefrem proportionalitet mellem topledernes lønstigninger og inkompetente ledelsesbeslutninger.

For en yderligere argumentation for disse negative effekter af belønninger, henvises til Alfie Kohn´s fabelagtige bog “Punished by Rewards”, der elegant gennemhuller stort set alle “gode” argumenter for ekstrinsiske belønninger …

Se evt. et kort referat af bogens hovedbudskab her (men pas på, at du ikke falder ned af stolen, hvis du hører til dem, der tror på løn og bonus som et effektivt motivationsmiddel!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: