h1

Klimapolitik og klynk

september 29, 2010

Deadline (22.30-udgaven) havde her til aften besøg af et par direktører i millionløn-klassen fra Dong Energy hhv. Novozymes. Værten Kurt Strand stillede dem nogle spørgsmål om de klimamæssige prioriteringer i Danmark (jvf. Klimakommissionens redegørelse). Man må gå ud fra, at direktørerne, der er “udsat” for særdeles rundhåndede performance-baserede aflønnings- og bonusordninger i deres respektive virksomheder, derfor også går ind for liberalismens knivskarpe logik: Lad falde hvad ikke kan stå af sig selv …

Derfor er det da også intet mindre end klynkende patetisk at høre dem sidde og savle efter flere penge til at finansiere den forskning, som de efterfølgende selv vil skovle milliarder af kroner ind på. Når de to herrer (Lars´er) nu mener (ved), at det er så god (stensikker)  en idé med diverse klimateknologier, hvorfor kan og vil virksomhederne så ikke selv stå for finansieringen af den nødvendige forskning?????

Kurt Strand stillede dette spørgsmål flere gange – uden dog at få andet end “hælde vand og tomme ord af hovedet”-svar fra de to chefer.

Skammeligt – og hvad kan vi lære af det andet end at erhvervslivets grådighed – på trods af Finanskrisen – er særdeles velbevaret ..??

Tak for kaffe og velbekomme til Gordon Gekko …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: