h1

At vide noget …

maj 2, 2012

‘I learned very early the difference between knowing the name of something and knowing something.’
— Richard Feynman, American Physicist

Puhaaa, hvor har vi langt at gå endnu rent lærings- og uddannelsesmæssigt i Danmark. IKke mindst på grund af den filosofi – eller var der nogen der sagde mangel på samme – der er fremherskende på området i disse år.

Og det gælder fundamental læring – eller det at vide noget – på alle niveauer og i alle aldersklasser. Tag nu bare som eksempel danske politikeres debat om begrebet velfærd. De fleste politikere også dem på højrefløjen kender da begrebet … men det er ikke ret mange af dem, der ved noget om det i virkeligheden – i den almindelige danskers verden og dagligdag.

Og det er heller ikke noget, politikerne “lærer” ved at nedsætte et ekspertudvalg af ligeså verdensfjerne professorer og embedsmænd, som så skal fremlægge en redegørelse eller komme med en vurdering af “sagen”.

Den såkaldte finanskrise er også et rigtig godt eksempel på, hvad der er gået galt i det såkaldte videnssamfund. At det kunne gå så galt er jo netop en residual af, at en masse teoretisk betragtet relativt velbegavede mennesker i de finansielle institutioner, ikke reelt set vidste noget om den virkelige verdens økonomiske sammenhænge og dynamikker.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: